Türk Mutfağı Haftası kapsamında Dr. Tuba Kurtuluş yönetiminde Avni Ongurlar’ın konuk olduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras İstanbul’un Kadim Lezzetleri; Lokum” konulu söyleşi -
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Dr. Tuba Kurtuluş yönetiminde Avni Ongurlar’ın konuk olduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras İstanbul’un Kadim Lezzetleri; Lokum” konulu söyleşi
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Dr. Tuba Kurtuluş yönetiminde Avni Ongurlar’ın konuk olduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras İstanbul’un Kadim Lezzetleri; Lokum” konulu söyleşi
Lokum kelimesi Arapça “Rahatu’l hulkum” hançeri, gırtlağı, boğazı rahatlatan anlamına gelir.
Türk lokumunun günümüzdeki tat ve biçimine yakın olarak üretilmesi 18. Yüzyıla tarihlendirilir. Özel günlerin vazgeçilmez ikramıdır. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Dr. Tuba Kurtuluş yönetiminde Avni Ongurlar’ın konuk olduğu “Somut Olmayan Kültürel Miras İstanbul’un Kadim Lezzetleri; Lokum” konulu söyleşi gerçekleşti.