İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Gastronomi Turizmi

Gastronomi turizmi, ziyaretçilerin seyahat ederken yiyecek ile ilgili ürünler ve etkinliklere ilişkin deneyimiyle karakterize edilen bir turizm faaliyetidir. Otantik, geleneksel ve / veya yenilikçi mutfak deneyimlerinin yanı sıra, Gastronomi Turizmi, yerel üreticileri ziyaret etmek, yemek festivallerine katılmak ve yemek derslerine katılmak gibi diğer ilgili etkinlikleri de içerebilmektedir (DTÖ).

İstanbul dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Osmanlı Saray Mutfağı ve Türk Mutfağının benzersiz örneklerini sunmaktadır. İstanbul’da, gastronomik zenginlikleri bünyesinde barındıran Osmanlı Saray Mutfağınadayanan yemek kültürü içerisinde kuzu, koyun ve dana etli yemekleri, zengin börek çeşitleri, kuru fasulye, zeytinyağlı sebze yemekleri, bulgur ve pirinç pilavını tadabileceğiniz alternatifleri bulabilirsiniz.   

Ayrıca, geleneksel İstanbul lezzetlerinin yanı sıra, günümüzde ziyaretçiler tarafından İstanbul’da en fazla aranan lezzetler, “Nerede Ne Yenir” başlığımız altında yer almaktadır.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) 
https://www.e-unwto.org/doi/epdf/10.18111/9789284420858